u bent welkom met alle vragen over uw klikgebit

" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk te hebben met het maken van een toegangs-account"... 


De klikprothese, ook wel klikgebit


Klikprotese wordt eigenlijk geschreven met een "h": klikprothese. Veel mensen schrijven geen klikprothese, maar klikprotese.

Ook de term klikgebit wordt vaak gebruikt.


Klikprothese-site: alles over het klikgebit! Nu over: tandenborstel

Mondhygiëne bij implantaten


Het implantaat onder een kroon of brug zit vast in het bot.

Het is van belang dat de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed wordt schoongemaakt.

U dient dit gebied naukeurig met een zachte tandenborstel te poetsen. Ook is het gebruik van tandenstokers en/of flossdraad aan te raden. Bij een goede mondhygiëne hoeft u niet bang te zijn dat u uw implantaat zult verliezen.


U dient dit gebied naukeurig met een zachte tandenborstel te poetsen. Ook is het gebruik van tandenstokers en/of flossdraad aan te raden. Bij een goede mondhygiëne hoeft u niet bang te zijn dat u uw implantaat zult verliezen.

 

Implantaten die als pijlers dienen onder een zogenaamde overkappingsprothese kunt u schoonmaken met een tandenborstel met zachte haren. U kunt ook (super)flossdraad gebruiken. Elke dag poetst u tweemaal het deel van het implantaat dat boven het
tandvlees uitsteekt. Extra aandacht besteedt u aan de overgang van het tandvlees naar de implantaat. Reinig de ruimte onder de spalk met super floss of ragers. De tandarts of mondhygiënist zal u goede aanwijzigingen geven.

 

Bij goed onderhoud aan uw implantaat, hoeft u niet bang te zijn dat voedselresten en tandplak op de implantaten uw tandvlees kunnen aantasten. Gebeurd dat wel, dan kan het zijn dat uw tandvlees kan gaan ontsteken en de implantaten hun stevigheid in het bot zullen verliezen.


Wilt u weten of een klikprothese geschikt is voor u? Stel dan hier uw vraag.

 


 
 
Wie zijn wij?

Implantaat Centrum Eindhoven
Specialistisch centrum voor tandimplantaten
www.implantaatcentrumeindhoven.nl


Wetenswaardigheden over een klikgebit?

Regelmatig plaatsen wij weetjes over de klikprothese. Die artikelen worden ook geplaatst op andere sites die betrekking hebben op klikprotheses en implantaten.
Ook op algemene sites plaatsen wij onze korte artikelen.
Bijvoorbeeld op de regionale beeldkrant beeldnet.nl.


Onze service is er voor iedereen die deze site bezoekt. Ook als u niet uit Brabant komt, maar bijvoorbeeld uit Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht of België.
Stel ook dan uw vraag aan ons. Het is kosteloos.